Det är sådana här kor man vill ha. | Lina Sjöberg
linasjoberg

Lina Sjöberg

Annons

Det är sådana här kor man vill ha.

Igår visste vi inte vilken tid vi kunde börja mjölka denna morgon. 

Arla har lagt om rutterna för gårdarna som det hämtas mjölk utav. I förrgår kom inte bilen förrän strax efter 6. Mjölkade en timme, tog paus, inväntade disken av tank sen pått igen. Tröligt för de som jobbade…

Idag hade vi turen att ha en effektiv chaufför som fick till det med hämtning och rutter, så 3 inatt tömdes tanken. Så imorse körde vi igång tjugo över 5. 

Tio över 8 så stängde jag av vakuumet. Kvart i 9 slog jag igång disken. 

Seminerade därefter 151 Glamour inför femte laktationen med tjuren Fuel, dessutom könssorterat. Alltså tar hon sig på första semineringen denna gång är det klockrent. Då har hon tagit sig på första försöken varje laktation hittills. Det ör sådana kor man vill ha. 

Bökade på för att sedan dra hemåt till en smått gnällig Ida. Käkade frukost och tog mig an henne. La oss ner för att mys-amma i sängen och vi båda drog av ett par timmar. Trött dotter, trött mamma. 

Lite hemmafix och middag sen iväg till ladugården igen. 3 semineringar på schemat. 2 kvigor och en ko. 

Bland annat denna dam 504 Blue Berry. En hög reslig Madame! Uppe vid brösten på mig och 13 månader gammal. Hon är efter Cheylote. 

En favorit. Hennes mamma är hög dessutom. Är väll för att det finns Facet bakom i ledet. Alla våra facet avkommor eller släktet har varit höga. 

Nu dags att sova . Imorgon morgonens mjölkning på schemat, seminering och fix med papper. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linasjoberg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats