Julen - stress, traktorproblem, krångelko, revbensspjäll och spruckna byxor. | Lina Sjöberg
linasjoberg

Lina Sjöberg

Annons

Julen – stress, traktorproblem, krångelko, revbensspjäll och spruckna byxor.

Tänkte att jag skulle kika in här och säga att jag lever. Alltså egentligen har jag så otroligt mycket att berätta om vart eftersom tiden går. Men jag har bestämt att från och med nyårs skiftet kommer jag sätta av lite mer tid för bloggen.

Julen är avklarad och jag kan säga att denna jul inte blev riktigt som tänkt. Jag och papa körde morgonens mjölkning tillsammans på julaftons morgonen. Flöt på riktigt fint. När sista 7 korna var inne för att mjölkas så ringer Dennis och när jag svarar så hör jag en ledsen Ida i bakgrunden. Sista mjölken i frysen som jag fryser in i påsar hade det blivit hål i så det fanns ingen mjölk kvar på lager. Var bara att slänga på sista korna maskinerna, svida om utstyrsel, slänga sig i bilen och gasa hemåt. In fort, ta Ida och amma henne. Dessa gånger är det skönt att jobba på hemmaplan så man kan vara flexibel.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Åkte tillbaka. Spolade rent gropen, slängde igång disken och kollade igenom avdelningen med sinkor för att se om någon skulle behöva in för kalvning, men det var lugnt på den fronten. 119 hade kalvat dagen innan och var lite kall och loj i blicken. Så jag och pappa skulle slänga i henne en kalkstav och en energi stav innan vi begav oss hemåt. Men det var en riktigt envis korsningsko detta och det skulle ta oss 20 minuter innan vi fått i henne allting. Blev som ett helt gympass.

Bytte om igen och drog hemöver. Mötte typ dennis i dörren för han skulle iväg för att mocka och strö åt ungdjuren och sinkor på Vifors. Ringer ett tag senare och berättar att högväxeln på traktorn gått sönder.

Når han kommer hem ska det stressas med att duscha, fixas, packas och planeras innan vi åker iväg till mamma och pappa för att äta julmat och umgås en stund innan mamma skulle börja kvällens pass i ladugården. Tror vi hann umgås med alla i ca 1,5 timmar innan nästa grej hände.

Julmaten var intagen, tomten hade varit på besök och utdelningen av klappar hade börjat. Då hör vi hur det knastrar till ordentligt. Bakom köksön ligger en viss byracka vid namn Jamie som fått tag på en ben ifrån revbensspjäll. Det ligger vassa flisor överallt. Ringde veterinären som sa att vi skulle få i han sparris. Kruxet var bara att alla affärer stängt för dagen liksom. Men turen i oturen var att vi skulle iväg till svärisarna och dom hade en burk hemma. Så vi satte oss snabbt i bilen och brassade dit. I fick vi han sparrisen och vi kunde lugna oss ett hekto.

Förutom detta så valde mensen att dra igång ordentligt och mitt humör svängde som en sjuk bergochdalbana. Efter att ha varit utan den i sisådär ett års tid har gjort att jag glömt bort vilket jäkla humör jag kan få och hur lätt jag kan få till gråt. Började gråta när jag bar ut Ida till bilen för jag kände hur kallt det drog runt skrevet. Insåg att jeansen spruckit och hade världens reva på en dm. Grät som bara den,  Hade inga andra jeans. Fick dra på mig ett par byxor som var betydligt mindre än tänkt. Grät över det med. Aja, det var kaos.

Så ja, julen kunde varit bättre. Men det var Idas första jul och det kändes väldigt speciellt. Våran fina lilla flicka.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linasjoberg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats