Resume 2018 - del ett. | Lina Sjöberg
linasjoberg

Lina Sjöberg

Annons

Resume 2018 – del ett.

Då tänkte jag att vi ska köra igång årets resumé.

Man tänker att det inte har hänt så mycket under året men när man väl börjar kika igenom bilder så inser man att “wooow, det har hänt en hel del grejor i år. Både på gott och ont.”. När man läser det lilla man bloggat under året så nser man ännu mer vad som hänt.

Som sagt. Vi börjar med första halvåret.

Jag och Dennis började det nya året på bästa vis. Vi valde att förlova oss efter att ha varit tillsammans i ca 4 månader. Jag blir fortfarande tårögd för minns fortfarande känslan som om det var igår. Tårarna som kom när han trädde på ringen på mitt finger med raketerna farandes på himlen och med korna som publik bakom oss. Bland det bästa jag varit med om. Min fina fina älskade man. Mannen i mitt liv. Han som alltid finns där. Han som jag vill dela mitt liv tillsammans med. Han som jag vill dela efternamnet Östlund tillsammans med.  Ni kan läsa hela inlägget om den dagen HÄR! 

Jag fick ett fint besök utav Elin Nilsson som jag träffade inne i Bigbrother huset när jag deltog i dokusåpan år 2015. Hade minst sagt massvis med Catch up talk och ser fram emot att träffa henne här framöver igen.

Jag hade fortfarande kvar regnbågens alla färger i håret.

Min fina fjällko Snögås väntade sin tredje kalv och tjock var hon. Tyvärr blev den tredje kalven en tjur igen. Hon har bara fått pojkar nu, så nu håller jag tummarna på att det kommer en tjej till världen i februari när hon beräknas kalva. Ni håller väll tummarna tillsammans med mig?!

Vi fick massor av bilder på lilla Jamie som vi hade tingat. En blivande vallhund var det tänkt. Vi visste dock inte hur full-i-fan han skulle komma att bli. Herregud vad jävlig han varit emellanåt. Och psyket ska vi inte tala om, han är en hård nöt att knäcka. Men det blir mer och mer hund utav honom. Och jag må säga att det är tack vare Dennis som vi fått styr på denna pojke.

Den 22 januari plussade jag ordentligt på stickan. Någon dag innan tog jag ett sådant där testa-innan-beräknad-mens-dagen. Då var det ett svagt streck och jag ville inte riktigt tro på det. Men när den digitala stickan visade gravid 2-3 veckor så visste jag säkert att det var en liten kombo utav mig och Dennis som låg där inne i mig. Dock fick jag en större blödning och hade blödningar från och till vid vecka 5 om jag inte minns helt fel. Trodde jag fått missfall så jag och Dennis valde att boka in ett vaginalt ultraljud på en privat klinik i Gävle. Nervös och spänd, men direkt kunde vi se ett tickande hjärta. Lyckan går inte att beskriva. Vi gick ut officiellt på våran dag då det var ett år sedan vi träffades.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag fick för mig att bli turkos i huvudet, men det kändes inte helt rätt. Så till slut valde jag att sluta experimentera hemma och gick till frisören som alltid fixat mitt hår förr tillbaka när jag var yngre- Valde att få till det emot det gråa hållet. Blev helnöjd. Det var liksom lite i samband när jag plussade som jag tyckte att jag behövde en liten mer touch of jag-ska-bli-mamma-känslan-i-håret.

Vi fick tillbaka skiten vid namn Staffauerus på några kor. För ca 2 år sedan skickade vi de sista korna på slakt som testats positivt för denna smittsamma juversjukdom. Du kan läsa om detta HÄR!

Kan vara det sjukaste året någonsin med torkan som varit. Kommer ALDRIG att glömma när sådden skulle ner och det dammade så mycket ifrån åkrarna att bilarna fick dra ner på hastigheten för att kunna se framför sig. Så in åt helvete torrt har det varit.

Och det har varit det sjukaste året med tvillingfödslar ! Ska räkna ihop ordentligt, men skulle tippa på runt 15 tvillingpar i år. Fyfan alltså. Vissa födslar bättre än andra. Ibland dödfödda och ibland levande, någon gång överlevde en utav tvillingarna. Det har varit blandad kompott utav tjurar och kvigor. Kor som haft tufft att återhämtat sig efteråt i hettan som varit. Hoppas innerligt aldrig mer att vi får uppleva så här intensivt med tvilling födslar.

Första skörden togs in och vi fick in en större mängd grovfoder jämfört med kommande andra och tredje skörd.

Byggnationen utav blivande lösdrift för seminerings kvigor tog fart igen efter massa motgångar.

Kommer aldrig glömma att jag i vecka 25 hoppade över stock och sten i skogen för att få tag på en liten kviga på 2 månader som sprängt stängslet och stuckit till skogs. Ni kan läsa inlägget HÄR!

Det efterlängtade regnet drog ner över marken. Som vi längtat!

Jag kände mig mer och mer gravid, men jobbade på och skulle komma att jobba till vecka 39 innan jag blev igångsatt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En blandad liten kompott utav det första halvåret 2018. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linasjoberg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats