Välkommen 2019! | Lina Sjöberg
linasjoberg

Lina Sjöberg

Annons

Välkommen 2019!

Som rubriken lyder så välkomnar jag år 2019 helt och hållet.

Ska ta och sammanfatta ihop den sista delen utav året 2018 åt er så ni kan ta del utav det med.

Idag har varit en lugn dag. Blev sent inatt. Vaknade 10. Likaså Ida. Hon sover numera någon gång ifrån 21.30-23.30. Vaknar någon gång mellan 06.30-09.30 för att äta. Man ska vara glad så länge det varar.

Körde kvällens pass tillsammans med C. Gått bra. Upptäckte dock att 89 var något ful i en spene och början till svullen. Inte allmän påverkad så imorgon kommer veterinären ut.

Har haft 3 kor som kalvar senaste dagarna. Alla har blivit tjurar. Vet ni vad det sjuka är? Att vi snart är uppe i 600 serien på kvigor ! Alltså har vi fått 600 kvigor under dessa år vi hållt på. Eller ja, någon mer utöver det eftersom vi fick tipset att skilja siffror mellan kvigor och tjurar när vi redan märkt några kvigor.

Ingen seminering ikväll heller. Dock hittade jag 2 kor som flöt. 267 och 171. Både seminerade redan. 171 krånglade förra laktationen med att bli dräktig. Så får se hur det blir denna gång.

Har precis lagt Ida som förhoppningvis snart somnar. Ska plocka ihop lite här hemmavid och kolla igenom lite planering utav semin av kvigor och kor så det blir jämnt utlagt. Annars är risken att det blir en babyboom och vid det här laget har nog alla tröttnat på de jag redan ”ställt till med”.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linasjoberg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats