Vi tar igen förlorad tid. | Lina Sjöberg
linasjoberg

Lina Sjöberg

Annons

Vi tar igen förlorad tid.

Sista passet för denna helgen körde jag igår imorse. Segt i början men med lite intag utav kaffe så gick det lite smidigare senare. Kaffe is the shit! ❤️

Sista dagen idag som 89 fick penicillin med. Hon är helt reko i spenen nu. Fin mjölk och ingen svullnad. Så himla skönt när de svarat snabbt på behandlingen och att det flyter på.

229 verkade brunsta på 34 dagar under gårdagen. Stämmer inte riktigt på dagar eftersom intervallet är ca 21 dagar vid varje brunst. Var helt inne på att hon kastat så tänkte slänga i henne en dos idag. Men jag gjorde det inte. Avvaktar för var inte svullen, ingen flytning i sikte. Kommer det en blod flytning kommande dagarna så har hon kastat. Man kan jämföra det med ett missfall som vi människor kan få.

En viss 68 var på hugget så planerade in en semin på henne under kvällen.

Hemåt för frulle sen drog jag och Dennis iväg till Vifors för att sortera lite dräktiga kvigor och sinkor. I en avdelning går sinkor tillsammans med kvigor som ska kalva februari och mars månad. I andra avdelningen går resterande dräktiga kvigor. Den tredje avdelningen är inte helt klar än. Fattas några skivor som ska upp, sen ett fäste till porten. Där inne ska semin kvigorna gå. Tog typ 20 minuter innan vi sorterat klart. Medan satt Ida och sov i bilen.

Hem en snabbis. Tillbaka till ladugården för lite planering med andra. Kaffe och fika därpå.

Dennis tog med Jokk för att fösa över kor till mjölkning för att kunna strö yttersta gången med liggbås med spån. Sen var han iväg för att fylla på foder i vagnen så det fanns till kvällen. Insåg att han skulle vars borta ett tag så tog tag i lite tvätt och början av städning av fikarum. Hann bara dammsuga innan Dennis kom tillbaka för att vi skulle åka hemåt för mat.

Medan han fixade maten satte jag mig ner för att skriva ner lite angående semineringar och planering. Därefter mat i magen, amma, packa ner Ida och ivög till ladugården.

Jag lät Ida ligga och mysa i liggdelen på semin rummet, medan jag seminerade 68 med tjuren Alcove. Dennis fick hjälp utav R att strö spån i resterande gångarna av liggbås. Funkar klockrent att jobba om Ida är lugn och sover.

Det har varit en sådan här mysig dag där det varit fullt upp i princip hela tiden. När man strosar runt, fixar och bara är. Att jag numera kan ha Ida med mig när jag bökar känns otroligt bra! Kunde inte det i början när jag mådde skit och hon hade problem med magen. Men nu så ska vi ta igen all den missade tiden tillsammans i ladugården.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linasjoberg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats